Depression og hypnoseterapi

Hvad er en depression?

Depression er desværre blevet en meget almindelig og udbredt psykisk sygdom. Det handler om, at man har negative tankemønstre og følelser, føler sig trist, mangler energi og har måske svært ved at koncentrere sig og at huske.

Depression er en diagnose der stilles af læger, psykologer eller psykiatere og depressionen kan komme i forskellige grader, lige fra let til meget svær. 

Har du fået en diagnose, er du på medicin eller hvis vi har mistanke om, at du lider af en svær depression, sender vi dig videre. Går du med selvmordstanker skal du søge hjælp med det samme gennem egen læge, psykolog eller psykiater. 

Behandling af depression

Vi vil kunne hjælpe dig, hvis du går rundt med kortvarige negative følelser og tanker. Der er dog ikke nødvendigvis noget galt med, at man - af og til - falder i et negativt hul. Livet kan aldrig være konstant lykke, og tristheden er med til at give kontrast, og gøre dig i stand til at værdsætte de positive oplevelser. Omvendt skal vi ikke acceptere at være i de negative følelser konstant, for så kan det måske ende med en diagnose.

Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig med at finde årsagen til de negative tanker, for der igennem, at sætte ind overfor det egentlige problem. 

Vi kan ligeledes arbejde med tankerne, dvs. styre dem kan du ikke. Men du kan lære at fokusere på tanker der er gode for dig og at fjerne fokus fra de negative tanker. Endeligt rummer det vi opfatter som negativt ofte en overset, positiv bagside. Alene at "få kontakt" med denne positive side kan være gavnligt.

Der kan ligeledes være en sammenhæng mellem dine behov for at føle dig i kontrol, og at du savner mening i tilværelsen. Endeligt kan det være sammenhænge til ens selvværd. Der er tale om eksistentielle spørgsmål som med fordel kan tales igennem og behandles terapeutisk.