Online terapi

Hypnoseterapi online? Er det muligt?

Det korte svar er JA.

Covid var med til at rykke grænserne for, hvad man troede var muligt, og flere af mine kollegaer i branchen tilbyder jævnligt hypnoseterapi online. Jeg kender endda dem der KUN tilbyder det online.

Om end jeg til enhver tid vil påstå, at intet slår ansigt-til-ansigt møder, kan vi mennesker godt få det til at fungere online. Det er fx muligt at se et begrænset udsnit af hinandens kropssprog. Det kræver dog en vis bevidsthed om det forholdsvis snævre synsfelt, som der er foran kameraet. Det er nødvendigt at vi begge to kan se hinanden.

Jeg vil også anbefale at du prøver at optimere dit setup, altså hvad angår udstyr og komfort. Du skal helst sidde behageligt. Gerne i en blød lænestol eller i din gode sofa. Men samtidig skal du - uden de store anstrengelser - kunne se mig på din tablet, computer og mobil, og ikke mindst at høre mig. Jeg vil anbefale at teste din opstilling af inden. Fx kan lysforholdende bevirke, at det kan være svært at se dig. Sidst, men ikke mindst, er en stabil internetforbindelse vigtig.

Selve samtalen, der går forud for selve hypnoseseancen, kan godt ske eet sted, og selve behandlingen et andet sted. De fleste mennesker har lukkede øjne under behandlingen, så det er mest lyden og din komfort der er afgørende her.

Jeg tager generelt mine ONLINE terapisessioner fra kontoret, hvor jeg til lejligheden har en højkvalitetsmikrofon, og hvor jeg sidder direkte foran mit webcam. Jeg bruger Zoom som kommunikationsplatform.